KAKO MU BO PA IME?

30.06.2017

Koliko krat ste v času nosečnosti slišali to vprašanje? Ali pa »Sta že izbrala ime?« Precej pogosto, kajne?
KAKO MU BO PA IME?

Nekaterim parom to povzroča precej preglavic. S partnerjem imata lahko precej različen okus pri imenih in pogosto prihaja do nesoglasji. Vendar na podlagi česa se odločiti za primerno otrokovo ime?

Da bi se lažje odločili smo vam pripravili nekaj nasvetov.

  • Za usklajevanje želja s partnerjem uporabite seznam. 
  • Najprej oba napišita vsak svoj seznam s TOP 10 imeni ki so vama všeč, tako za fantke kot za punčke. Nato si ga izmenjata in iz partnerjevega seznama poiščeta imena, ki vama odgovarjajo. Tako se približne želje uskladijo in imamo že ožji seznam. V primeru, da se po seznamu še vedno ne strinjata in da ne veste spola, lahko mami izbere ime za punčko, očka pa za fantka in tako tekmujete kdo bo zmagal pri tej loteriji.
Najlepša imena, Janez Keber                         Numerologija, Romana Pogorelčnik
                   
   
  • Veliko staršem je pomemben tudi pomen samega imena.
  • Med drugim obstaja tudi nekaj priročnikov s katerimi si lahko pomagamo. Primer takšnega priročnika je knjiga Najlepša imena za novorojenčka, kjer najdemo več kot 650 imen, skupaj z obrazložitvijo pomena imena. Ali pa Numerologija: tvoje ime- tvoja osebnost, kjer ravno tako najdemo imena z obrazložitvijo iz vidika numerologije.
  • Dobro je ime poslušati poleg priimka, ki ga bo nosil, da vidimo če je vse skupaj sploh skladno. Primer ne skladnega mislimo z Živa Groza ipd. Nekateri starši pa se odločijo za ime katerega od bližnjih sorodnikov, na primer dedka ali babice.
  • Poglejte tudi v otrokovo prihodnost in odraščanje. Zaradi preveč nenavadnega imena bi lahko imel probleme s sovrstniki, kateri se dobrim šalam na njegov račun nebi mogli izogniti.

Vendar brez večjih skrbi! Ko bo zakladek v porodni sobi prikukal na dan, bosta že vedela, katero ime mu najbolj pristoji! 

Želimo vam veliko sreče pri izbiri imena. Tisti, ki pa ste ime že zbrali, ali bi z nami delili na kakšen način ste ga izbrali? 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna!